Блог

Нашият блог

Непукизмът убива!

ОБРАЗОВАНИЕ НА ТЕМА ЛИЧНОСТ И ОБЩЕСТВО е нещо различно от възпитание, но може да даде същият добър резултат.
Темата е безкрайна!
Философията и социологията, в комбинация с педагогика и психология, поднесени на разбираем език в ранна детска възраст могат да направят чудеса с всяка държава! Дори и с нашата, колкото и невероятно да звучи.

Прочетете повече>>

Баланс – игра мотивираща личностно развитие

Целта на играта Баланс е да определим различните и важни за нас дейности и роли в живота, да разсъждаваме върху противоположните страни (върху полюсите) и да намерим дейности и инструменти, които да ни помагат в балансираното развитие на нашата личност – нашите знания, умения и интереси.

Прочетете повече>>

Проактивност и прогресия

В контекста на статията проактивност и прогресия са нашите преднамерени и съзнателни действия проактивно да търсим съмишленици – хора с ценности близки до нашите.

Прочетете повече>>

Отворената ножица

Образованието и книгите са единствения начин човечеството да се пребори с материалната и консуматорска култура, която БУКВАЛНО убива планетата и човечността!

Прочетете повече>>

Защо ценности?

Нещо много важно, може би най – важното:
На върха, във всяка структура и общност, трябва да са тези, които ще подадат ръка на катерещия се след тях.
Тази ценност ще НИ води напред и нагоре, като общност!

Прочетете повече>>

Защо?! Защото въпросът е ключ към решението!

Най – кратко казано, Прогресия.бг е за всички, които мечтаят за повече осъзнатост, отговорност, човещина и добронамереност в отношенията помежду ни и в обществото, което изграждаме ежедневно с нашите действия и бездействия.

Прочетете повече>>

Щастието НЕ е пари!

Щастието не е пари, но финансовата грамотност е щастие. Финансова грамотност е умението да печелиш пари и умението да ги харчиш и инвестираш разумно. Финансовите

Прочетете повече>>